enligtpatrik.se


Bildkälla: http://www.stockholm.se/parkeringsreglerSträngare tag mot bilar i cykelbanan
2017-05-17

Att se bilar parkerade i cykelbanan är inte en ovanlig syn. 1000 tals bilister gör det dagligen i stockholm och på populära gator med få pakeringsplatser står det bilar i cykelfälten nästan hela dagen.

I början av maj annonserade Stockholms Stad i lokaltidningen men denna bild. Länken handlar dock mest om allmänna parkeringsregler men under fliken "cykelbana" går det att läsa "Det är förbjudet att stanna och parkera i cykelfält och på cykelbanor. Du riskerar att få 1 000 kronor i felparkeringsavgift och din bil kan bli bortforslad." vilket stämmer trots att många bilister TROR de får parkera VART som helst om de ska lasta i mindre än 5 minuter.

Nytt är också att Stockholms Stad (Trafikkontoret) numera har "nolltolerans då fordon stannar i cykelfält och på cykelbanor, vilket innebär att en parkeringsanmärkning alltid utfärdas". Låter ju mycket lovande! Tidigare har p-vakterna istället pratat med chauffören och bett honom lämna platsen utan att ge böter. Ett steg i rätt riktning. Dock nästan meningslöst då p-vakterna bara kan se nån promille av alla felparkeringar! Cykelbana MÅSTE flyttas bort från vägarna så det blir omöjligt att felparkera!enligt patrik slutar vi hr...