enligtpatrik.se


Bildkälla: SkärmdumpSVT: NTF: Livsfarligt att cykla med musik i hörlurarna
2015-10-08

NFT kom tidigare i år med artikel om att det INTE är farligare att cykla med musik i öronen. Nu har NFT ändrat inställning och tycker det är farligt.

En sådan artikel har två stora elefanter som är så stora att den inte får plats i artikeln. VEM är det som kör på dem? Jo de 4 miljoner livsfarliga bilarna som lätt kan komma upp i 200 km/h nästan allihop och bilister lyssnar nästan alltid på musik, radio eller samtalar.

Det är helt sinnessjukt att bokstavligen försöka förbjuda cykling när det BILARNA som är problemet! Om någon omkommer är det nästan alltid bilister eller strukturens fel! Att Thomas Jonasson på SVT publicerar sådant strunt åt NTF är svårt att förstå. Det blev en bra rubrik men inte på så gott sätt rätt. ALLA som har musik i öronen får såklart mindre kontroll på omgivningen men här hackar man ENBART på cyklister och inte fotgängare eller bilister som oftare har musik i öronen. En riktig cykelhat-artikel med andra ord!

Läs va NTF skrev för någon månad sedan!

Eller på bikebiz: Cyclists with iPods hear the same as motorists listening to nothing

LÄS MER: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ntf-livsfarligt-att-cykla-med-musik-i-horlurarnaenligt patrik slutar vi hr...