enligtpatrik.se


Bildkälla: Cox & Forkum 2006Kina raderar över en miljard foruminlägg
2015-02-24

Över en miljard forumposter har under 2014 raderats av den kinesiska Internetcensuren skriver nyheteridag. Det inte är något olaligt som raderats ut det rör sig om politiks cencur.

I början av 2014 satte kinesiska myndigheter igång ett projekt där målet var att rena Internet. Genom att låta landets Internetleverantörer själva stå för censuren har den kinesiska staten under ett år kunnat plocka bort ett massivt antal webbsidor, bloggar och forumsinlägg.

Enligt den statliga nyhetsbyrån Xinhua satte de kinesiska myndigheterna igång kampanjen för att rensa Internet från pornografi och annat skadligt material. Kommunistpartiets officiella tidning, Qiushi (Sök Sanning) kallade operationen för Sopa ut porren, slå mot ryktena. Kritiker menar dock att det hela har varit en aktion ämnad att hindra kineserna från att ta del av information som de kinesiska myndigheterna ansett varit negativa för dem själva.

Internetleverantörerna, som enligt de kinesiska myndigheterna varit tillmötesgående och samarbetsvilliga, övervakas av Kinesiska Internetadministrationen. Totalt rör det sig om över en miljard tillfällen där leverantörer såsom Sina och Tencent ställts inför dilemmat; ta bort eller straffas.

De kinesiska myndigheterna verkar inte, trots det stora antalet beslut om censur, vara helt nöjda. Så sent som i förra veckan rapporterade Xinhua att Internetoperatörerna bakom 50 av landets största webbsidor träffats i både Beijing, Shanghai och Guangzhou för att diskutera disciplin på Internet.


LÄS MER: http://nyheteridag.se/kina-raderar-over-en-miljard-obekvama-foruminlagg/enligt patrik slutar vi hr...