enligtpatrik.se


Bildkälla: Foto: svd.seAllt farligare att göra affärer i Kina för svenska företag
2015-04-27

SvD Näringsliv skrev i februari 2014 om korruptionen i kina. Det handlade dock mest om Peter Humphrey som försökte samla in information om kinesiska företag och personer som utländska investerare var intresserade att göra affärer med. Hans jobb med China Why var alltså att se om företagen var ärliga eller bedragare.

Att kolla upp sin kinesiska affärsparter är ett måste och det finns många skräckexempel som t.ex. när Caterpillar drog på sig 580 miljoner i förluster för att deras kinesiska partner hade fejkat bokföringen.

I EU och USA finns det strikta lagar mot korruption men kina var för inte allt för länge sedan en korrupt diktatur där privata företag var förbjudna. I kina kan inte längre få reda på något om ett företag annat än en kontaktpersonen.

Slutsatsen är den att ska du göra affärer med kina så tvingas du ut på djupt vatten, och det är din kinesiska partner som håller i livvästarna (om det ens finns några) och de är såklart... tillverkade i kina....

LÄS MER: http://mobil.svd.se/naringsliv/allt-farligare-att-gora-affarer-i-kina-for-svenska-foretag_svd-3017050enligt patrik slutar vi hr...