enligtpatrik.se


Bildkälla: Foto: http://ukcsc.co.uk/Cannabis nu lagligt i Alaska
2015-02-25

Cannabis är nu lagligt i Alaska med. De har tidigare legaliserats i Colorado och Washington och massvis med andra stater i USA bildades det opinion och jobbas på lagändringar så det är bara början.

Om du någon gång sett på amerikansk film eller TV serie ser man hur vanligt det är. Runt var 10e tv/film produktion i Hollywood har de karaktärer som röker cannabis eller tar liknande droger och det i positiv bemärkelse. Alltså ren reklam för droger.

Är inte "Cannabis inkörsport till andra droger"?
Det verkar inte finnas bevis för det utan det är bara en hypotes ungefär som "man kommer inte till himlen om man inte tror på gud".

Jag har själv aldrig prövat Cannabis eller några olagliga droger. Har prövat vattenpipa med nikotin några gånger vilket var rätt meningslöst. Den sociala funktionen förstår jag men att dela munhålebaciller men ett gäng andra människor tar emot.

Cigarett har jag provat två gånger men det smakar ju bara avgaser. Totalt meningslöst och riktigt farligt i längden.

Snus har jag prövat en gång, smakade som en gammal te påse dränkt i hostmedicin och lagrad på ekfat. Hade inne någon minut. Blev lite yr och kräktes.

Jag har dock känt många genom livet som festat på röka och fått mycket positivt av det. Det motverkar depression och gör att man slipper ANDRA droger som alkohol, snus och cigg.

De som röker Cannabis gör det kanske några gånger i månaden, en del mer. Men det är ändå FASLIGT mycket MINDRE gift de får i sig än om de skulle röka ett paket cigg om dagen eller dricka ett 6 pack öl!

Fördelarna med Cannabis är enorma om de ställt mot nackdelarna av andra droger. Politikern Christian Engström bloggar ofta om Snus och nackdelarna det skulle ge samhället om det förbjöds vilket jag håller med om. Det går att dra många paralleller till Cannabis där.

LÄS MER: http://www.svt.se/nyheter/varlden/cannabis-nu-lagligt-i-alaskaenligt patrik slutar vi hr...