enligtpatrik.se


Bildkälla: collageVarför inte sälja cigaretter ENBART på systembolaget?
2015-12-02

Varför göra det lätt för rökarna att dygnet runt och med bara några fotsteg kunna få tag på giftpinnarna? Varför ska alkohol reglerar så när cigaretter är lika lättillgängliga som tuggummin om man har åldern inne? Denna tanke slog mig och idag och jag är tydligen inte först.

I lerums tidning 2012 tycker Henrik Ripa (moderat riksdagsledamot) att "cigaretter enbart ska säljas på Systembolaget, och samtidigt skulle man höja åldersgränsen till 20 år". Även sverigesradio låter lyssnaren Lola uttrycka sig i ett microreportage om att "försäljningen av cigaretter borde begränsas. Låt Systembolaget sälja cigaretter så blir kontrollen bättre".

Även bloggaren "josef tycker till" håller med Patrik Skogsberg i en artikel på newsmill. Har tror dock att det kan få fler att "privatimportera" cigaretter. Fast där håller jag inte med. Det är ju spontaninköpen som är farliga. När man står i kassan och är sugen är det inte många som kan låta bli att säja ett paket röda blend också.

Storrökare kommer kanske att börja importera mera men de som bara söker ibland kommer absolut inte springa till systemet varje dag utan hushålla. Jag tycker att endast systembolaget ska ska få sälja cigaretter med nikotin! Dock går treden nu mot e-cigaretter och vape så kanske är snart traditionell tobak snart bara en hipster grej?enligt patrik slutar vi hr...